Despre
Despre Crișan și împrejurimi
Situat în centrul geografic al Deltei Dunării, satul Crişan se întinde pe o lungime de 8km, pe ambele maluri ale canalului Sulina, la confluenţa acestuia cu Dunărea Veche, între Tulcea (49km) şi Sulina (20km).

Satul a fost fondat la sfârşitul secolului al XIX-lea, cu ocazia lucrărilor de construire a canalului Sulina.

Înconjurat de ape și plauri, survolat de spiralele stolurilor de pelicani, locuit de români, ucraineni, ruşi lipoveni şi vizitat de turişti din toate colţurile lumii, Crişan este unul din locurile ideale pentru explorarea şi inţelegerea Deltei. Gospodăriile curate şi primitoare, multe dintre ele păstrând tradiţia arhitecturală ucraineană şi lipovenească, bucătăria pescărească, poveştile şi muzica locului vor umple serile celor întorşi din explorarea comorilor din împrejurimi: labirintul canalelor străjuite de sălcii şi stuf, lacurile ce adăpostesc populaţii însemnate de pelicani, egrete, stârci, cormorani, chire, raţe, lişiţe şi pescăruşi, pădurile Letea şi Caraorman şi încă multe altele...

Dinspre Tulcea, accesul se face cu navele de călători clasice (3 ore) sau rapide (1 oră), sau cu ambarcaţiuni particulare tocmite special pentru grupuri mici.

Tot cu ambarcaţiuni particulare se poate face accesul şi dinspre Murighiol, pe canale şi lacuri (35 km).
Despre Noi
Descoperă Delta în ritm de canotcă

Amplasat pe braţul Sulina, Centrul de Ecoturism Rowmania – Crişan este punctul de plecare al turelor cu canotca, în care turiştii pot avea acces la un audioghid cu sunetele celor mai întâlnite păsări din zonă şi un catalog cu informaţii suplimentare despre comunitatea locală şi păsările deltei. Gastronomia pescărească, pitorescul portului Sulina şi ospitalitatea satelor tradiţionale completează frumuseţea naturii din pădurile Letea şi Caraorman, a întinderilor nesfârşite de stuf, şi a păsărilor şi animelelor ce le populează.
Cine sîntem?
Sîntem Compania de turism lent (CTL). Aceasta s-a născut ca instrument de implementare a unui amplu plan de dezvoltare şi promovare a ecoturismului în România, elaborat în parteneriat, de către Asociaţia de Ecoturism din România şi Asociaţia Ivan Patzaichin - Mila 23.
CTL este braţul comercial al celor două organizatii, contribuind la dezvoltarea pieţei de ecoturism în România, la sprijinirea serviciilor de turism ale localnicilor şi la susţinerea conservării naturii.
Asociaţia de Ecoturism din România  (AER)
Asociaţia de Ecoturism din România reprezintă un parteneriat pentru conservarea naturii şi dezvoltarea durabilă a turismului, între asociaţii de turism, asociaţii non-guvernamentale care acţionează în dezvoltare locală şi conservarea naturii, proiecte de conservarea naturii şi agenţi economici în turism.
AER are o activitate de 9 ani în domeniul ecoturismului, atât în crearea de produse noi cât şi în promovarea lor. Totodată AER are experienţă prin intermediul membrilor săi în derularea de programe turistice, inclusiv în deltă.

Asociaţia Ivan Patzaichin - Mila 23
Asociaţia Ivan Patzaichin - Mila 23 are un capital de imagine semnificativ, generat atât în mod direct de prezenţa şi contribuţia activă a multiplului campion olimpic Ivan Patzaichin (implicare personală la nivel operaţional şi de identificare a resurselor, dezvoltarea conceptelor proiectelor organizaţiei, activităţi de networking, facilitare, mediere şi promovare), cât şi prin participarea la project-managementul şi promovarea activităţilor Asociaţiei, a uneia dintre importantele firme de comunicare din România, DC Communication.